[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

Македонскиот дизајнер Зоран Кардула  ја објави својата нова колекција постери инспирирани од југословенските дизајни. Овојпат тој им се посветува на музичките плочи.

„Покрај убавите дизајни на производи и реклами од Југославија, би сакал да ви претставам мал дел од одличната колекција на југословенски винил изданија. Дел од нив не беа многу популарни, но имаа добри дизајни. Направив помали или полголеми измени во дизајнот, но оригиналната идеја остана непроменета“ појаснува дизајнерот Кардула за Bored Panda и додава дека на овој начин сака да оддаде почит на југословенските дизајнери кои оставија одлични креации.

Колекцијата погледнете ја во продолжение:

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија

[Галерија] Редизајни на музичките плочи од Југославија