[Галерија] Реалистични скулптури на познати личности

Казухиро Цуџи е јапонски уметник кој живее во Лос Анџелес, спeцијалист за хиперреализам. По 25 години кариера како мајстор за специјални ефекти во Холивуд, тој одлучил да се фокусира на вајарството. Со специјална смола, силикон и други материјали, Цуџи создава неверојатно реалистични скулптури на познати луѓе од историјата и уметноста:

rsc-8

rsc-9

rsc-6

rsc-5

rsc-4

rsc-7

rsc-2

rsc-15

rsc-14

rsc-13

rsc-12

rsc-11

rsc-10

rsc-1