[Галерија] Развојот на футуристичките автомобили

Луѓето мечтаеле по летачки, самоуправувачки, аеродинамични автомобили и во 1800 година. Денес, два века подоцна, концептот за автомобил и илустрациите за горивото се уште се дел од нечии соништа.

Во продолжение, погледнете како овие соништа се развивале со текот на годините.

1883

1890

1899

1935

1946

1952

1956

1957

1958

1960

1961

1950-тите

1967

1980-тите

1990-тите

2000

2011

2007

2005

2007

2007

2009

2009

2014

2015

2015

2015