[Галерија] Публиката го избра Фотографот на дивината за 2019

„Кавга во метрото“ на фотографот Сем Роули, на која се прикажани две глувчиња кои се борат околу парче храна во Лондонското метро, е прогласена за победник од публиката на Лумикс наградите за фотограф на годината.

Победничката фотографија беше избрана меѓу 25-те фотографии кои влегоа во најтесниот избор за наградата, кои во следните неколку месеци ќе бидат изложени во Британскиот музеј за национална историја.

Фановите на годишното натпреварување можеа да гласаат за дел од фотографиите кои не ги добија официјалните награди минатата година во октомври.

Во продолжение погледнете дел од највпечатливите фотографии на овогодишните награди:

„Кавга во метрото“ од Сем Роули, Велика Британија

„Облечени во тон“ од Мајкл Зогзоги, Либан

„Сурогат мајка“ од Мартин Бузора, Канада

„Губење на борбата“ од Арон Гекоски, Велика Британија

„Најдете го ирвасот“ од Френсис Де Андрес, Шпанија