[Галерија] Првомајските протести во Грција одржани со физичка дистанцираност

Преку хаштагот #1мај (#1μαη), на „Твитер“ грчките граѓани ги објавија своите фотографии од Првомајските протести во Грција, по повод Меѓународниот ден на трудот. Поради вонредната состојба, протестите беа оддржани со препорачаното растојание од два метри.

Во продолжение, погледнете дел од атмосферата во Грција.

Извор: Твитер