[Галерија] Првите фотографии во боја од Америка

Новата книга на Марк Волтер, „Американска Одисеја“, претставува збирка на стотици од првите фотографии во боја на кои е прикажана Америка. Откриените разгледници биле направени од фотографска компанија во Детроит меѓу 1888 и 1924 година.