[Галерија] Првиот школски ден во Газа

Викендов започна новата школска година во појасот Газа. Повеќе од 2.200 луѓе загинаа, а околу 11.000 беа ранети во Газа во текот на летото, во најжестоките судири во израелско-палестинскиот конфликт во последните години. Меѓу загинатите во тринеделното израелско бомбардирање имаше повеќе од 500 деца, а многу ученици не се вратија во училишните клупи по летниот распуст. Тажната атмосфера во руинираните училишта ја пренесува фоторепортерот на агенцијата Шехаб.

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

[Галерија] Првиот школски ден во Газа

 

Извор