[Галeрија] Протест на штипските средношколци поради задолжителното полагање математика

Со паролата „Не за математиката на матура“ дел од штипските средношколци денеска излегоа протести поради тоа што од оваа година математката се воведува како задолжителен предмет при полагање на државната матура. Протестот беше организиран од Средношколскиот пленум-Штип.

Погледнете ја галеријата во продолжение: