[Галерија] Професионални фотографии направени со телефон

Guido Gutiérrez Ruiz е фотограф од Шпанија кој „фотографира моменти кои кажуваат приказна полна со чувства“. Специфично за неговите фотографии е тоа што се правени со смартфон.

Бидејќи добивал позитивни критики за неговите фотографии, решил да се предизвика себеси и да го остави професионалниот фотоапарат за да започене да фотографира исклучиво со својот мобилен телефон.

„Се трудам да не ги преработувам моите фотографии премногу, и затоа ги користам само алатките на Instagram. Профилот на Instagram ми овозможи да ги споделувам моите фотографии кои ги раскажуваат тие приказни и страста за патувањето со сите, и ништо не е поголема награда од тоа да добиеш нов „следбеник“ и позитивен коментар“, вели фотографот.

Погледнете дел од неговата работа:

Торонто, Канада

Мадрид , Шпанија

Лондон, Англија

Арањуез, Шпанија

Толедо, Шпанија

Мадрид, Шпанија

Мадрид, Шпанија

Лисабон, Португалија

Барселона, Шпанија

Севиља, Шпанија

„The connection“

Валенсија, Шпанија

Лондон, Англија

Португалија

Бордо, Франција