[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

Британскиот илустратор John Holcroft ги критикува проблемите, дилемите и однесувањето во модерното општество. Неговите илустрации се во стилот на реклами и постери од 50-те, кои повторно станаа популарни во изминатите неколку години, благодарение на тв-сериите како „Mad Men“. Holcroft успева да изрази многу значење во само една слика, претставувајќи ги негативните аспекти на модерниот живот.

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

 

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации

[Галерија] Проблемите на денешнината во ретро илустрации