[Галерија] Преку 25 илјади луѓе на геј парадата во Барселона

Преку 25 илјади луѓе учествуваа во парадата на гордоста на ЛГБТ заедницата во Барселона под мотото „Стоп за малтретирањето на ЛГБТ! Ниту во училиштето, ниту пак на друго место!”, пренесе Demotix. Парадата заврши со читање на Манифест, во присуство на градоначалничката на Барселона, Ада Колау. Во продолжение погледнете дел од атмосферата на масовната геј парада во Барселона, преку фотографиите на соработникот на Радио МОФ, Јанко Лега.

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона

[Галерија] Масовна геј парада во Барселона