[Галерија] Познати светски градби насликани со велосипедски гуми

Уметникот Thomas Yang  прави невообичаени слики на познати светски градби, кои ги изведува со техника која самиот ја измислил – отпечатоци од велосипедски гуми. Сликите се дел од неговата колекција 100 copies, која тој ја опишува како „збир дела инспирирани од страста за возење велосипед“.

[Галерија] Познати светски градби насликани со велосипедски гуми

[Галерија] Познати светски градби насликани со велосипедски гуми

[Галерија] Познати светски градби насликани со велосипедски гуми

[Галерија] Познати светски градби насликани со велосипедски гуми

[Галерија] Познати светски градби насликани со велосипедски гуми

[Галерија] Познати светски градби насликани со велосипедски гуми

 

 

Извор