[Галерија] Познати југословенски постери редизајнирани од Зоран Кардула

Уметникот Зоран Кардула објави уште еден, петти дел од серијалот редизајни на стари југословенски постери. Меѓу нив, вели тој, има различни дизајни кои се потсетник на подобро време.

„Редизајните се мој начин да покажам почит кон дизајнерите и уметниците кои имаа влијание врз мене во мојата младост“, вели Кардула.

34-5937aed599e58__880

33-5937aed39ac2e__880

27-5937aec601639__880

I-Redesigned-Famous-Yugoslavian-Posters-To-Bring-Back-Good-Memories-Part-5-5937ff0a94304__880

26-5937aec43b005__880

I-Redesigned-Famous-Yugoslavian-Posters-To-Bring-Back-Good-Memories-Part-5-5937ca86c6476__880

23-5937aebea7e6d__880

22-5937aebcc84b8__880

21-5937aeb9407d2__880

18-5937aeb22cd39__880

16-5937aeacab681__880

19-5937aeb47e4b4__880

17-5937aeaf141b5__880

35-5937aed79fc57__880

10-5937ae9fdce2e__880

14-5937aea8b8281__880

I-Redesigned-Famous-Yugoslavian-Posters-To-Bring-Back-Good-Memories-Part-5-5938308f1f8d9__880

13-5937aea6cd62a__880

15-5937aeaaa3113__880

9-5937ae9e00735__880

24-5937aec080bea__880

30-5937aecd2d7fb__880

12-5937aea40578a__880

8-5937ae9c29c07__880

25-5937aec279e22__880

I-Redesigned-Famous-Yugoslavian-Posters-To-Bring-Back-Good-Memories-Part-5-5937ff0878e0a__880

6-5937ae9676e7b__880

11-5937aea1f0b64__880

5-5937ae94ab876__880

4-5937ae92d7a34__880

I-Redesigned-Famous-Yugoslavian-Posters-To-Bring-Back-Good-Memories-Part-5-593a4a679b170__880

2-5937ae8ecc8b8__880

1-5937ae8c9bd8b__880

29-5937aecb60780__880