[Галерија] Постери на Зоран Кардула во баухаус стил

Уметникот, графички дизајнер и активист Зоран Кардула дава своја посвета на едно од најзначајните уметнички движења – Баухаус.

Германското уметничко училиште „Баухаус“ годинава бележи 100-годишнина од отворањето, па Кардула јубилејот го одбележува со серија постери од повеќе познати личности во баухаус стил.

Во продолжение погледнете ги делата на Кардула: