[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

Користејќи делови од кукли и други играчки, скулпторката Freya Jobbins ги изработува овие несекојдневни портрети, чие создавање, покрај очигледната креативност,  бара и огромно количество труд. Авторката е родена во Јужноафриканската Република, а живее и работи во Австралија. Во нејзините дела има влијание од сликите со овошје и зеленчук на Guiseppe Archimboldo, како и од хиперболизираните фигури на Ron Mueck.

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

[Галерија] Портрети изработени од делови од играчки

Извор