[Галерија] Победниците од натпреварот за фотографии направени со Ајфон

Победниците на годинашниот конкурс за најдобра фотографија, направена со Ајфон, потврдуваат дека не е потребна одлична камера за да се направат прекрасни фотографии. Неодамна заврши деветтото издание на IPPAWARDS, каде беа соопштени победниците. Од едноставни фотографии со пејзажи, до фотографии на кои се прикажани животни – во продолжение, погледнете ги победниците во повеќе категории.

Ерика Ву, САД, прво место, животни

Сијуан Ниу, Кина, Гранд при награда

Фуген Ксиао, Кина, прво место, патување

Јонгмеи Ванг, Кина, второ место, зајдисонце

Шијанг Хан, Кина, трето место, патување

Џунбио Каи, Кина, трето место, животни

Џунфенг Ванг, Кина, прво место, природа

Ксиа Женкаи, Кина, прво место, луѓе

Џунфенг Ванг, Кина, прво место, природа

Џиан Ванг, Кина, прво место, архитектура

Назарет Санчез Родригез, Шпанија, второ место, пејзаж

Јуки Шонг, Кина, прво место, животен стил

Робин Робертис, САД, второ место

Ник Рајан, Австралија, прво место, зајдисонце

Ендрју Монтгомери, Велика Британија, прво место, храна

К.К., Кина, прво место, деца

Лон Бјорн, Швајцарија, прво место, цвеќе

Виктор Кинтанар, Филипини, прво место, дрвја

Каролин Мара Борленги, САД, трето место, фотограф на годината

Џинсонг Ху, Кина, трето место, апстракт

Елејн Тејлор, Велика Британија, прво место, потрет

Ритвик В. Ј., Индиа, трето место, животен стил

Вен Ки, Кина, прво место, мртва природа

Патрик Кулета, Полска, прво место, фотограф на годината