[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

Националниот градежен музеј во Вашингтон стана неверојатен дом на огромен океан од еден милион пластични меурчиња и пластична плажа отворена за посетителите, кои сакаат да рипнат во бизарното искуство.

Плажата, дизајнирана од страна на фирма за експериментален дизајн со име Snarkitecture, има лежалки, песок и рециклирани пластични меурчиња во кои може да се плива.

Националниот музеј е домаќин на забавни и интерактивни инсталации секоја година. Во 2014 година, тие имаа огромен лавиринт во кој посетителите можеа да се движат и да се изгубат. Пластичната плажа ќе биде отворена до 7-ми септември.

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

[Галерија] Пливање во пластични топчиња на инсталација во музеј во Вашингтон

 

 

Извор: boredpanda.com