[Галерија] Пешачка патека која овозможува прошетка над дрвјата во Кејптаун

Доколу би имале можност за обична прошетка во шума и прошетка по патека над крошните на дрвјата која би ја одбрале? Во ботаничката градина Kirstenbosch, Кејптаун над крошните на дрвјата е подигната пешачка патека која им овозможува на посетителите да ја погледнат шумата и дрвјата од птичја перспектива или на начинот на кој мајмуните ја гледаат.

[Галерија] Пешачка патека која овозможува прошетка над дрвјата во Кејптаун

Патеката достигнува до 12 метри височина над земјата, а ја допира само два пати. Има неколку набљудувачки точки од кои посетителите можат да уживаат во околината, но исто така има и делови кои се спуштаат меѓу крошните од дрвјата па посетителите можат да уживаат  и во зеленилото. Пешачката патека од 427 метри е отворена и не вклучува дополнителни трошоци, па доколку некогаш ја посетите Јужна Африка, посетете го и овој парк.

[Галерија] Пешачка патека која овозможува прошетка над дрвјата во Кејптаун

[Галерија] Пешачка патека која овозможува прошетка над дрвјата во Кејптаун

[Галерија] Пешачка патека која овозможува прошетка над дрвјата во Кејптаун

[Галерија] Пешачка патека која овозможува прошетка над дрвјата во Кејптаун

[Галерија] Пешачка патека која овозможува прошетка над дрвјата во Кејптаун

Извор: boredpanda.com