[Галерија] Pawel Kuczynski и сатиричниот поглед на светот

Познатиот полски илустратор Pawel Kuczynski ја користи „добрата стара“ иронија да ги отслика состојбите и моменталната реалност во социјалниот, политичкиот и културниот живот.

На прв поглед, неговите илустрации би можело да изгледаат дури и смешно, но кога ќе се погледнат повнимателно, тие навистина ги покажуваат сериозните општествени  проблеми.

Pawel Kuczynski е роден е во 1976 година, а дипломирал на Академијата за ликовни уметности во Познан. Во 2005 година, ја доби наградата “Eryk” од Здружението на полски карикатуристи, а има рекорден број награди на меѓународните натпревари.

satirical-art-pawel-kuczynski-3

satirical-art-pawel-kuczynski-7

satirical-art-pawel-kuczynski-8

satirical-art-pawel-kuczynski-10

satirical-art-pawel-kuczynski-12

satirical-art-pawel-kuczynski-1

satirical-art-pawel-kuczynski-29

satirical-art-pawel-kuczynski-26

satirical-art-pawel-kuczynski-25

satirical-art-pawel-kuczynski-23

satirical-art-pawel-kuczynski-20

satirical-art-pawel-kuczynski-19

satirical-art-pawel-kuczynski-15

satirical-art-pawel-kuczynski-17

Извор