[Галерија] Оптичка илузија – реалистични слики од луѓе во вода

Gustavo Silva Nuñez е реалистичен сликар, чии дела ја поместуваат границата на реалното и замисленото. Тој специјализирал креирање сцени каде што луѓето пливаат, пловат над водата или седат во неа. Нивото на реализам е зачудувачко, но Nuñez сака да оди уште еден чекор напред.  Така, откако ќе ја заврши сликата, тој со својот тим создава оптичка илузија,  а резултатот редовно ги збунува тие што ги гледаат неговите дела.

1

2

3

5

6

7

8

10

11

12

13

14

Извор: ViralNova