[Галерија] Омоти на албуми од познати уметници

Познати музичари, од Исланѓаните Sigur Rós до Канје Вест, најмиле уметници од „А-класа“ да ги дизајнираат омотите на нивните албуми.

Некои од најпознатите и најиконични дизајни се собрани во неодамна издадената книга, Art Record Covers, напишана од Франческо Спампинато, а издадена од издавачката куќа Ташен.

Аи Веивеи за Day and Taxi

day and taxi

Рејмод Петиблек за Black Flag

black flaga

Алберт Ехлен за Red Crayola

Ед Руша за Мејсон Вилијамс

Рајан МекГинли за Sigur Rós

Кит Херинг за Emanon

Такаши Мураками за Канје Вест