[Галерија] Од Сиднеј до Њујорк, светот го прослави почетокот на 2020

Светот ја дочека новата 2020 година. Беа организирани стотици спектакуларни огномети од Нов Зеланд и Австралија, која меѓу првите ја пречекаа новата година, до најисточните градови на американските континенти кои последни славеа изминатата вечер.

Во продолжение погледнете дел од атмосферата во некои од поголемите светски градови за дочекот на 2020 година.