[Галерија] Од поплави до пожари – планета која се загрева

Суши, поплави, пожари и топење на мразот – климатските промени влијаат на планетата Земја како никогаш досега.

Од Австралија до Гренланд, фотографката Ешли Купер во изминатите 13 години патувала низ 30 земји, документирајќи ги ужасните влијанија кои  глобалното затоплување ги има на природата. Во нејзината книга се прикажани изменети пејзажи, уништени од загадувањето и природните катастрофи. Но, има и надеж , поради сигурниот пораст на обновливата енергија.

Извор: Guardian