[Галерија] Од фрлено пластично шише до уникатна креација

Некои луѓе едноставно ги фрлаат пластичните шишиња, но креативците знаат вистински да ги искористат. Во продолжение погледнете неколку уникатни идеи, за тоа како може од ваквите шишиња да се создадат практични предмети, но и креативни дела.

Вертикална градина

1

11

Светилка

2

22

Мозаик создаден од капачињата оставени по ураганот Сенди

33

3

Ламба

4

44

Кутија за накит

5

55

Покрив за паркинг

6

66

666

Ламба

7

Чамец

0

00

Извор: Тrueactivist