[Галерија] Од Апелација до Влада – протест за слобода на новинарот Кежаровски

„Не ви се плашиме, Слобода за Кежо!“, порачаа денеска голем број новинари, граѓани, активисти, но и студенти, професори кои денеска излегоа на протест поради одлуката на Апелацискиот суд-Скопје за затворска казна за новинарот Томислав Кежаровски. Протестот кој почна од Апелација, а продолжи пред Владата, го предводеше самиот Кежаровски, кој денеска беше пуштен привремено од затвор.

Погледнете ја фото-галеријата од денешниот протест:

IMG_7068

IMG_7075

IMG_7089

IMG_7116

IMG_7153

Фото: Ванчо Џамбаски

Фото: Ванчо Џамбаски