[Галерија] Њујорк во 50-тите со мажите кои ја истражуваат женственоста

Впечатливиот сет на фотографии открива заборавен свет во Њујорк, полн со играње карти, домашно зготвена храна и упатства за тоа како да се користи шминка, но сето ова направено од мажи во педесетите и шеесетите години коишто сакале да истражуваат и да ја изразат својата женственост.

Тито Валенти, којшто често бил именуван под називот Сузана, ја основал истоимената куќа заедно со својата сопруга Мери, којашто имала продавница за перики. Овој пар биле домаќини на различни мажи. Некои од нив ги носеле своите девојки или сопруги, додека некои ги оставале своите сакани дома. Во ова засолниште, мажите можеле да си дозволат фустани што ја искажувале нивната женска страна.

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

[Галерија] Casa Susanna – засолниште за мажите коишто сакале да ја истражуваат женственоста

Извор: Huffington Post