[Галерија] Неверојатни скулптури од сенки креирани од двајца уметници

Од парчиња  дрво, заварено старо железо, скршени алати, амбалажа од цигари, лименки и купишта смет, Тим Нобл и Сју Вебстер прават фигури, кон кои откако ќе го вперат светлото се создаваат сенки кои се чини како да излегуваат од просторот. Секое парче има прецизно утврдено место, а мора точно да се пресмета и како ќе падне светликата за проекцијата да биде што поубедлива и пореална. Резултатот е изненадувачки и моќен.

Повеќе уметнички дела од страна на Тим Нобл и Сју Вебстер може да се најдaт во нивните галерии.

YOUNGMAN, 2012

THE INDIVIDUAL, 2012

THE GAMEKEEPER’S GIBBET, 2011

SELF IMPOSED MISERY, 2010

DEAD THINGS, 2010

WILD MOOD SWINGS, 2009–10

COLD DEATH, 2009

NASTY PIECES OF WORK, 2008–09

DARK STUFF, 2008

THE SPIKEY THING, 2005

A HOLE, 2005

HE/SHE, (Diptych) 2004

KISS OF DEATH, 2003

SUNSET OVER MANHATTAN, 2003 

REAL LIFE IS RUBBISH, 2002

INSTANT GRATIFICATION, 2001

FALLING APART, 2001

WASTED YOUTH, 2000

BRITISH WILDLIFE, 2000

THE ORIGINAL SINNERS, 2000

DIRTY WHITE TRASH (WITH GULLS), 1998

Извор