[Галерија] Неверојатни примери на фотореализам

Овие цртежи создадени од моливи, мастила и бои се неверојатно реални и личат на вистински фотографии. Многумина не им веруваат на своите очи, но прецизноста на авторите при создавањето на цртежите е зачудувачка.

Овие илустратори, сликари и уметници имаат неверојатен талент. Во создавањето фотореалистични портрети и пејзажи користат само пенкало, молив или четка.

CreativeBloQ направи избор од најдобрите дела:

 Rob Hefferan

examples of photorealism
Rob Hefferan главно се фокусира на портрети

 

 Juan Francisco Casas Ruiz

examples of photorealism
Juan Francisco Casas Ruiz создава имагинации како никој друг

 

 Halim Ghodbane

examples of photorealism
Осветлувањето во делата на Halim Ghodbane е зачудувачко

 

 Michael Gaskell

examples of photorealism
Работата на Michael го возбуди светот

 

 Jeremy Geddas

examples of photo realism
Заљубување во светот Jeremy Geddas

 

Adolfo Fernandez Rodriguez

photo realistic drawings
Rodriguez користи бои од пенкало за да креира реални пејсажи

 

 Roberto Bernardi

photo realism
Roberto Bernard со својата работа е познат низ цел свет

 

Doug Bloodworth

photo realism
Bloodworth во своите слики се фокусира на носталгичните аспекти на детството

 

 Alyssa Monks

photo realism
Внимателноста со деталите е одлика на работата на Alyssa

 

Paul Cadden

photo realism
Неверојатниот телент на Paul Cadden покажан и во ова дело

 

Michael Rider

photo realism
Уште едно ремек дело на Michael Rider

 

Dan Witz

photo realism
Триумф на Witz triumphs со портретирање на толпата

 

David Eichenberg

photo realism
Уште една потврда – не, ова не е фотографија!

 

 Ralph Goings

photo realism
Ralph Goings создава вакви дела веќе 40 години

 

Jason De Graaf

photo realism
Неверојатно доловени сенки од авторот

Извор