[Галерија] Неверојатни креации за годинешниот фестивал „Burning Man“

Една од најдобрите работи на светски познатиот фестивал „Burning Man“ кој се одржува во август во пустината во Невада, САД, е еднонеделната пост-апокалиптична прослава на креативното изразување која и оваа година ќе ги воодушеви посетителите.

Каде на друго место во светот може да се види џиновски октопод кој фрла оган, или пак огромен приказ на вагина со неверојатно ЛЕД осветлување?

„Huffington Post“ ги прикажа проектите за дел од овие креативни, на моменти и бизарни креации кои ќе можат да се видат на „Burning Man“.

1Embrace

2The Super Pool

3Minaret

4Wheel of Fortune

5The Vulvatron

6Pulse and Bloom

7Lost Tea Party

8The Wheels of Zoroaster

o-CELESTIAL-MECHANICA-570Celestial Mechanica

9ParaSolvent

10Return of the Racken

11Squared

12Tree of (Im)permanence

13The Last Outpost

14Hayam Sun Temple

Извор: Huffington Post