[Галерија] Неверојатна снежна уметност

Веројатно малкумина слушнале за Сајмон Бек, но последниве денови неговото име се најде на многу светски медиуми благодарение на уметничките дела кои ги создава врз снегот.

Тој е посебен тип уметник, а делата ги прави врз свежо паднатиот снег по кој чекори со специјални чевли.

Сајмон Бек буквално пешачи со километри за да создаде фасцинантна глетка, дело кое го создава со часови, а кое го снемува со првиот налет на ветрот.  Но не се откажува.

Овие прекрасни дела се создадени во подножјето на Мон Блан во Франција.

[Галерија] Неверојатна снежна уметност

[Галерија] Неверојатна снежна уметност

[Галерија] Неверојатна снежна уметност

[Галерија] Неверојатна снежна уметност

5

6

8

9

11Извор