[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

Уметникот Airan Kang, кој потекнува од Северна Кореја, создава неверојатни реплики на книжевни корици кои многу се разликуваат од класичните. Тој користи проѕирна смола и лед-диоди, кои се доработени со текст и апликации, резултирајќи со несекојдневен, светлечки изглед на книгите. Според Kang, овој негов проект има цел да ги поттикне старите навики на читателите и да го привлече вниманието кон книжарниците и библиотеките.

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

[Галерија] Неонските книги на Airan Kang

 

Извор