[Галерија] Некои од најчудните кружни текови низ светот

Замоци, езера, необични скулптури с само дел од работите кои може да се најдат на средната на кружните текови. Гардијан направи селекција на некои од најчудните од нив.

Галеријата погледнете ја во продолжение:

Шангај, Кина

Кент, Велика Британија

Нормандија, Франција

Сари, Велика Британија

Шведска

Германија

Франција

Јоркшир, Велика Британија

Оман

Велика Британија

Манчестер, Велика Британија

Њупорт, Велика Британија

Оман

Белгија