[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

Големи, раскошни дискотеки биле во мода во Италија во 80-те и на почетокот на 90-те години на минатиот век, во времето на „итало-диско“ звуците. Денеска, 0вие дискотеки се напуштени и оставени на забот на времето. Нивниот габарит сведочи за некогашните славни денови и големата популарност.

Фотографот Antonio La Grotta, кој ги сликаше напуштените дискотеки, вели:
„Внатре во нив беше многу мирно и тивко. Светлата, музиката и луѓето ги немаше – само боите останаа. Контрастот меѓу минатото, како што јас го замислувам и она што го видов во моментот кога бев таму, беше многу чуден. Како сето тоа повторно да оживеа само за еден кус момент и само за мене.“

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

[Галерија] Напуштени италијански дискотеки сведочат за 80-тите

Извор