[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

Неверојатни градби од снег и мраз, годинава се дел од традиционалниот снежен фестивал во градот Harbin, во југоисточна Кина кој се одржа по јубилеен 50-ти пат. Фасцинантните структури опстојуваат цела зима, на просечна темература од околу -16 степени. Еве што понудија уметниците годинава, низ објективот на фотографот Hong Wu:

[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

[Галерија] Најубавите снежни градби се во Кина

Извор