[Галерија] Најубавите мурали во светот што ја одбележаа 2016 година

Во време кога уличната уметност конечно добива препознатливост каква што заслужува во светот на современата уметност, се повеќе уметници ги покриваат ѕидовите со прекрасни мурали. Оваа година не беше исклучок, но покрај ова, се забележа и значаен раст на културни настани, фестивали и изложби.

Веќе некое време, урбаната уметност не се смета за вандализам, туку за дело на талентирани поединци кои работат во различни стилови и форми за да создадат убав мурал. Темите се различни, од социјално политички ситуации во секој од краевите на светот, до најдобрите портрети изработени од уметничките мајстори.

Во продолжение, погледнете дел од најдобрите мурали за 2016 година.

Мароко

Бенкси, Бристол

Готенберг

Арканзас

Њу Џерси

Сан Педро

Алкаинс

Ријека

Атина

Калифорнија

Јордан