[Галерија] Најубавите детски игралишта

Американскиот претседател Theodore Roosevelt еднаш рекол дека играта е фундаментална потреба – дотолку што игралишта треба да им бидат обезбедени за секое дете, исто како училиштата.

Во земјите низ светот, архитектите стануваат се повеќе иновативни, во создавањето средини во кои децата можат да ги истражуваат своите имагинации. Детските игралишта денеска можат да пловат на површината на океаните или да ја земат формата на огромен, шарен крокодил. Еве некои од најубавите дизајни на детски игралишта низ светот:

di-1

di-10

di-11

di-12

di-13

di-14

di-15

di-16

di-17

di-18

di-19

di-2

di-20

di-21

di-22

di-23

di-3

di-5

di-6

di-7

di-9