[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

За многу деца кои вчера се вратија во школските клупи, патот кон училиштето претставува секојдневно ризикување на животот. Во зафрлените предели на планетата, желбата и волјата за образование на овие деца е посилна од опасностите кои демнат на патот кон училиштата. Еве избор на некои од најопасните места во светот, низ кои секој ден мораат да минуваат ученици.

Пет километри по ужасно тесна планинска патека до училиштето во селото Гулу во Кина: 

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Качување по несигурни скали, Жанг Џиаван, јужна Кина

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Пат до школо кој води низ глечери на Хималаите во Занскар, Индија

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Ученици поминуваат оштетен висечки мост во Лебак, Индонезија

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Деца преминуваат 800 метри преку реката Негро во Колумбија, со помош на челичен кабел

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Девојче оди на училиште јавајќи бик во Мјанмар

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Школски туктук (моторизирана рикша) во Белдaнга, Индија

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Ученици патуваат на покривот на дрвено бротче во Пангуруран, Индонезија

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Цело одделение на запрежна кола во Делхи, Индија

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Ученици на најопасниот дел од долгиот пат (200 километри) кон интернат во Пили, Кина 

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Ученик преминува река по мрежа од јажиња во Суматра, Индонезија

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

И уште еден начин да се премине опасна река – на тракторска гума (Ризал, Филипини)

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

[Галерија] Најопасните патишта до училиште во светот

Извор