[Галерија] Најкреативните светски скулптури

Избор на најкреативните и невообичаени светски скулптури, од Њујорк и Лондон, до Рејкјавик, Сингапур и Јужна Африка.

[Галерија] Најкреативните светски скулптури

Мустанзи, Robert Glen, Тексас

Експанзија, Paige Bradley, Њујорк

Експанзија, Paige Bradley, Њујорк

Споменик на анонимниот минувач, Вроцлав, Полска

Споменик на анонимниот минувач, Вроцлав, Полска

Лосос, Портланд, САД

Лосос, Портланд, САД

„Луѓе на реката“ од Чонг Фа Чеонг, Сингапур

„Луѓе на реката“ од Чонг Фа Чеонг, Сингапур

„Чевли на брегот на Дунав“, Будимпешта

„Чевли на брегот на Дунав“, Будимпешта

„Пиштол во јазол“, Њујорк, САД

„Пиштол во јазол“, Њујорк, САД

„Излези од твојот калап“,  Филаделфија, САД

„Излези од твојот калап“, Филаделфија, САД

„Патници“, Марсеј, Франција

„Патници“, Марсеј, Франција

Nelson Mandela, Јужноафриканска Република

Nelson Mandela, Јужноафриканска Република

De Vaartkapoen, Брисел, Белгија

De Vaartkapoen, Брисел, Белгија

„Пајак“, Лондон

„Пајак“, Лондон

„Зграда што тоне“, Мелбурн, Австралија

„Зграда што тоне“, Мелбурн, Австралија

[Галерија] Најкреативните светски скулптури

Споменик на романскиот книжевник Mihai Eminescu во градот Онешти

The Kelpies, Велика Британија

The Kelpies, Велика Британија

„Незнајниот службеник“, Рејкјавик, Исланд

„Незнајниот службеник“, Рејкјавик, Исланд

Извор