[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 година

Избрани се најдобрите визуелизации на податоци за 2013 година. Наградите кои за првпат беа доделени лани, ги прогласува прогласува Kantar – интернационалната компанија за истражување на пазарот, но силно заинтересирана за визуелизациите на податоци.

Ова е листата на најдобрите за 2013 година:

ВИЗУЕЛИЗАЦИИ НА ПОДАТОЦИ

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаЗлато

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаСребро

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаБронза

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаПризнание 1

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаПризнание 2

ИНФОГРАФИЦИ

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаЗлато

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаСребро

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаБронза

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаПризнание

ИНТЕРАКТИВНИ ВИЗУЕЛИЗАЦИИ НА ПОДАТОЦИ

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаЗлато

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаСребро

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаБронза

[Галерија] Најдобрите визуелизации на податоци и инфографици за 2013 годинаПризнание

ВИДЕО ИНФОГРАФИЦИ

Злато

Сребро

BBC Knowledge Explainer DNA from Territory on Vimeo.

Бронза

Bitcoin Explained from Duncan Elms on Vimeo.

Признание

Целосната листа може да ја погледнете ОВДЕ.