[Галерија] Најдобрите светски пејзажни фотографии

Втора година по ред, илјадници професионални и аматерски фотографи од целиот свет ги пријавуваа своите фотографии на Меѓународниот конкурс за најдобар пејзажен фотограф на годината. Од 2.604 фотографии кои пристигнаа на конкурсот, одбрани се најдобрите 100, кои ќе бидат објавени во посебна книга. Годинешната награда ја доби Luke Austin од Перт, Австралија. Еве некои од најдобрите фотографии од пејзажи од целиот свет:

la-1

la-10

la-11

la-12

la-13

la-14

la-15

la-17

la-2

la-3

la-4

la-5

la-6

la-7

la-8

la-9