[Галерија] Најдобрите стрипови и цртежи во чест на жртвите од Ница

Изминатиот четврток (14.07), уште една трагедија ја потресе Франција. Овој пат, Ница беше цел на терористички напад, кога камион прегази толпа луѓе. Починаа повеќе од 80 луѓе.

Уметниците од сите страни на светот, во чест на жртвите, објавија цртежи и стрипови. Ова се некои од најдобрите.