[Галерија] Најдобрите подводни фотографии на годината

Францускиот фотограф Габриел Баратиу е прогласен за најдобар подводен фотограф за оваа година, за неговата фотографија „Октопод кој танцува“.

Наградената слика е направена крај островот Мајоте, близу брегот на југоисточна Африка. Судиите ја прогласија за најдобра за изминатата година. Баратиу чекал да дојдат пролетните бранови, кога има само 30 центиметри вода и многу светлина каде што е плитко.

Некои од најдобрите фотографии, наградени во други категории, во галеријата подолу.

8032

5497

5760 (1)

4346

5760

5488

2007

7327