[Галерија] Најдобрите комични фотографии од дивината за 2018

Фондацијата „Born Free“ ги објави финалистите на натпреварувањето за најдобра комична фотографија од дивината за 2018 година.

Наградата се доделува за подигање на свеста за дивиот свет, а во продолжение ви ги пренесуваме 12-те фотографии кои влегоа во финалниот избор, каде фотографите биле на право место и во право време за да го уловат комичниот момент во кој се нашле животните.

Maureen Toft/Barcroft Images

Barney Koszalka/CWPA / Barcroft Images

Sergey Savvi/Barcroft Images

Patty Bauchman/Barcroft Images

Jakob Strecker/Barcroft Images

Jackie Downey/Barcroft Images

Mary McGowan/Barcroft Images

Kallol Mukherjee/Barcroft Images

Ke Qiang Ruan/Barcroft Images

Bartek Olszewski/Barcroft Images

Danielle D’Ermo/Barcroft Images

Shane Keena/Barcroft Images