[Галерија] Најдобрите годинешни фотографии од дивиот свет

Неделава беа прогласени победниците на наградите за „Најдобар фотограф на дивиот свет“ за 2015 година. На конкурсот пристигнале 42.000 фотографии од 96 земји, а Музејот на природната историја од Лондон до крајот на месецов ќе ги изложи победничките фотографии во своите простории.

„Уметноста на алгите“ од Pere Soler, победник во категоријата „Од небото“

„Уметноста на алгите“ од Pere Soler, победник во категоријата „Од небото“

„Застанат живот“ од Edwin Giesbers, победник во категоријата „Водоземци и влекачи“

„Застанат живот“ од Edwin Giesbers, победник во категоријата „Водоземци и влекачи“

„Друштво од тројца“ од Amir Ben-Dov, победник во категоријата „Птици“

„Борба“ од Ondrej Pelanek, победник во категоријата „Млади фотографи“ од 11 до 14 години

„Летот на црвениот ибис“ од Jonathan Jagot, победник во категоријата „млади фотографи“ од 15 до 17-годишна возраст

„Летот на црвениот ибис“ од Jonathan Jagot, победник во категоријата „млади фотографи“ од 15 до 17-годишна возраст

„Кит со полна уста“ од Michael AW, победник во категоријата „Подводна фотографија“

„Кит со полна уста“ од Michael AW, победник во категоријата „Подводна фотографија“

„Животот доаѓа кон уметноста“ од Richard Peters, победник во категоријата „Урбана фотографија“

„Талкач во сенките“ од Richard Peters, победник во категоријата „Урбана фотографија“

„Животот доаѓа кон уметноста“ од Juan Tapia, победник во категоријата „Импресии“

„Животот доаѓа кон уметноста“ од Juan Tapia, победник во категоријата „Импресии“

„Скршени мачки“ од Britta Jaschinski. Лавовите се дел од паркот „Seven Star“ во Гуилин, Кина. Тие се чувани во минијатурни кафези, а ноктите и забите им се извадени

„Скршени мачки“ од Britta Jaschinski. Лавовите се дел од паркот „Seven Star“ во Гуилин, Кина. Тие се чувани во минијатурни кафези, а ноктите и забите им се извадени

„Друштво од тројца“ од Amir Ben-Dov, победник во категоријата „Птици“

„Друштво од тројца“ од Amir Ben-Dov, победник во категоријата „Птици“

„Приказна на две лисици“ од Don Gutoski, победник во категоријата „Цицачи“ и севкупен победник на конкурсот

„Приказна на две лисици“ од Don Gutoski, победник во категоријата „Цицачи“ и севкупен победник на конкурсот

Извор: Mashable