[Галерија] Најдобрите фотографии на НАСА за 2016

НАСА и сите нејзини вработени документираат впечатливи глетки, од планетата Земја, но и надвор од неа. Сите свои дела ги архивираат на својот Flickr профил, каде неодамна ги објавија најдобрите фотографии за изминатата година.

Метеорскиот дожд Персеиди

Соларен транзит на Меркур

Метеорски дожд Персеиди

Лансирање на ракетата Антарес

Слетување на експедицијата 47 Сојуз ТМА-19М

Лансирање на експедицијата 48

Слетување на експедицијата 48 Сојуз ТМА-20М

Пред лансирањето на Атлас В Осирис Рекс

Супермесечина

Вдовицата на Џон Глен, поранешен астронаут и сенатор, на неговиот погреб

Премин на Интернационалната вселенска станица

Успешен влез на Џуно во орбитата на Јупитер