[Галерија] Најдобрите детски фотографии од натпреварот на National Geographic

National Geographic неодамна ги објави наградените фотографии на овогодинешниот натпревар за најдобра фотографија направена од дете на возраст меѓу 6-14 години.

Меѓу добитниците има голем број на креативни фотографии кои раскажуваат приказна, а „имаат и уникатна и мирна невиност која децата веројатно најдобро ја разбираат“.

Интернационалиот добитник на првата награда е Деви Багерман од Холандија. Една од неговите награди е и тура во штабот на National Geographic во Вашингтон.

Во галеријата подолу се 14-те наградени фотографи.

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-12-5892e16332310__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-13-5892e165d9bbb__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-4-5892e14e2af0a__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-9-5892e15ca6e88__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-7-5892e157768ef__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-11-5892e1612c946__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-2-5892e149e5582__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-8-5892e15a2cfda__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-3-5892e14be5206__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-10-5892e15f1237f__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-6-5892e154c8ec2__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-14-5892e1681ffc9__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-5-5892e152052b3__880

national-geographic-international-photography-contest-kids-2016-winners-15 (1)