[Галерија] Најдобрите дела на Светскиот фестивал на сликање на тело

Клагенфурт во Австрија секој јули е домаќин на Светскиот фестивал на сликање на тело. Овој собир на уметници и љубители на оваа невообичаена форма на изразување, секоја година доаѓаат во големи броеви. Годинава присустувале околу 30.000 гости од сите страни на светот.

Уметниците и моделите поминиваат по најмалку шест часа, трансформирајќи го човечкото тело во уметничко дело.

Оваа година, беше одбележана 20-тата годишнина на фестивалот, кој започнал да се одржува во 1997.

Додека цртањето на тело трае преку ден, вечерта е резервирана за диџеј настапи, уметнички изложби и „циркус на телото“.