[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

Светското првенство за бради и мустаќи се одржа викендов во Портланд, во американската држава Орегон. Поделени во 17 категории на различни типови „украси“ на лицето, натпреварувачите се оценуваат и според тоа како „растењето на брадата или мустаќите го подобрило нивниот севкупен изглед, стил и личност“. Еве некои од годинашните учесници на најголемиот ваков собир во светот:

Madison Rowley, севкупен победник на годинешното Светско првенство

Madison Rowley, победник на годинешното Светско првенство

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

[Галерија] Најдобрите бради и мустаќи за 2014

Извор