[Галерија] Надреални корици на албуми од историјата на музиката

Насловните страници на музичките албуми отсекогаш значеле многу – тие не само што го дополнуваат музичкото издание, туку изразуваат и сопствен уметнички сензибилитет кој некогаш може да ја засени музиката што се наоѓа на албумот. Музичкиот магазин НМЕ состави листа на понови и постари албуми чија визуелна презентација црпи инспирација од надреалното:

Jefferson Airplane – „After Bathing At Baxter’s“

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

SBTRKT – „Wonder Where We Land“

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Yanni – „Keys To Imagination“

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

The Doors – „Strange Days“

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Bilal – „A Love Surreal“

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Muse – „Absolution“

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Grace Jones – „Slave To The Rhythm“

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Biffy Clyro – ‘Puzzle’

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

David Bowie – ‘Diamond Dogs’

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Nick Drake – ‘Pink Moon’

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Holy Ghost – ‘Dynamics’

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Supertramp – ‘Breakfast In America’

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

 

Airborne – ‘Curved Air’

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката

Miles Davis – ‘Bitches Brew’

Miles Davis – 'Bitches Brew'

Crosby, Stills & Nash – ‘Live It Up’

[Галерија] Надреални корици од албуми од историјата на музиката