[Галерија] Надреални колажи од Eugenia Loli

Eugenia Loli е медицинска сестра која решила да научи програмски јазици, а потоа станала новинар, за на крај да се бави со уметност. Најпрво започнала да ги истражува дигиталните колажи во 2013 година, скенирајќи слики од стари „vintage“ магазини и научни учебници, кои ги собрала на Photoshop и ги споделила на својот Tumblr блог.

Извор: Colossal